Sadaļas
 
 Meklēt
  
 
  
Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākums Dzelzavā.
25.09.2009

11.septembrī Dzelzavā Eiropas kultūras mantojuma dienu „Brīvības cīņas 1919.” ietvaros notika atceres pasākums pie pieminekļa „Par Tēvu zemi kritušiem”.

Pasākuma dalībnieki pulcējās pie skolas un svinīgā gājienā devās uz parku pie pieminekļa. Sanākušos uzrunāja skolas direktore Indra Zukure. Vēsturisku ieskatu 1919.gada notikumos sniedza skolotāja Jana Sipāne. Ar dzejas rindām un dziesmu melodijām pasākumu kuplināja Dzelzavas pamatskolas skolēni un vokālais ansamblis „Variants”. Valsts kultūras pieminekļu aisardzības inspektors Bruno Podiņš savā uzrunā uzteica dzelzaviešus par vietējo kultūras pieminekļu saglabāšanu un godā turēšanu, pieminot gan renovēto pils fasādi un atajunoto jumtu, gan sakopto parku, gan vienmēr uzposto un godā turēto pieminekli. Šoreiz kultūras mantojuma dienu zilais karogs tika pasniegts tieši piemineklim „Par Tēvu zemi kritušiem”. Karogu saņēma un apņēmās glabāt Dzelzavas pamatskolas saime.
Pasākuma izskaņā notika ziedu nolikšana un svecīšu aizdegšana pie pieminekļa.

[Ineses Banderes foto]


<< Atpakaļ

Vārds/niks:

Teksts


Ievadiet drošības kodu saskaitīt 480 ar 2 


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu:

Pirmo reizi- muzeja nakts MUCENIEKOSDziesmu un Deju svētku karoga pacelšana DzelzavāDZELZAVĀ DZIED!!!Atskats uz notikušajiem pasākumiem.Lāpu gājiens un piemiņas brīdis pie pieminekļa.Cesvaines kultūras nama mākslas studijas izstāde "Gadalaiki"Sveiciens svētkos no Dzelzavas pagasta! Dzelzavā ielīgo un līgo! VIDEO
 Jauni foto
 | © Dzelzava - Atsauksmēm |