Sadaļas
 
 Meklēt
  
 
  
Izskanējusi Muzeju nakts Doku Ata MUCENIEKOS
03.06.2016

2016. gada 21. maijā Muzeju nakts pasākums otro notika arī Dzelzavas pagasta muzejā- Doku Ata "Muceniekos". Vakara gaitā "Muceniekos" ciemojās un darbojās lieli un mazi, jauni un veci, tuvi un tāli ļaudis. Šogad tika vērtas dažādas durvis. Kā tas notika un kā veicās? To lai šoreiz pastāsta daži no pasākuma viesiem.

 

Dzelzavā Doku Ata muzejā - muzeju nakts pasākumā šogad vērās piecas durvis - riktīgi laba intriga, kas lika mūsu ģimenei nesēdēt pie TV, bet izbaudīt jauku vasaras vakaru - nakti, un arī jauku kompāniju, jo visi muzeja apmeklētāji ieinteresēti un atraktīvi baudīja šo intriģējošo pasākumu.

Mēs pirmās vērām mūzikas durvis - kur koncertēja divas meitenes ( Paula un Evelīna) ar ģitārām un skanīgām balsīm - paldies viņām! Dziesmas iedvesmoti devāmies pie nākamajām durvīm - tur bija jādzied pašiem!!! Jauki, jo kurš latvietis gan nemāk dziedāt savas tautas dziesmas?!

Trešās durvis lika palauzīt galvas, un daži, kā dzirdējām - konstatēja, ka daudz ko nezin par sev tuviem cilvēkiem. Bija jāizveido dzimtas koks!

Nākamās vērām durvis, kur kopā ar Doku Ati un viņa palīdzi vajadzēja lasīt dzeju vecajā drukā - patika! Un tad arī pienāca laiks visnoslēpumainākajām durvīm - aci pret aci! Pasakaini precīza pareģotāja sagaidīja mūs un ar mūsu pašu izvēlētām zīmēm pareģoja nākotni.... un viss ir piepildījies!!! Gribam pateikt paldies rīkotājiem un pasakaini garšīgās ugunskura zupas vārītājiem kuru baudījām laimīgi izstaigājušies caur visām durvīm.

Muzeja naktī "Muceniekos" bija Dace Niedra ar ģimeni.


 

Jau otro gadu pavasarī arī pie mums Doku Ata muzejā “Muceniekos” notiek Muzeju nakts, kas ir ļoti jauks un burvīgs pasākums. Varēja izstaigāt Doku Ata bērnības takas, kurās bija jaušamas senatnīgās noskaņas, un atmiņā ausa sīkie soļi, ko pašas, mazas būdamas, šeit staigājām. Jau no tālienes, gar ceļu degošo lāpu gaisma, aicināja ikvienu iegriezties un izbaudīt ”Mucenieku“ gaisotni. Satumstot , to gaisma atgādināja par Jāņu nakts tuvošanos. Šogad vērām dažādas durvis. Muzikālās durvis verot, izlozējām dziesmu un dziedājām draugu pulkā. Durvis uz klētiņu veda nākotnes izzināšanā, kurā zīlniece, ar seno rūnu palīdzību pavēra skatu nezināmajā pasaulē. Vēl vienas durvis verot, domājām mīklas, rakstījām savu dzimtas koku vismaz trijās paaudzēs, no sajauktiem burtiem mēģinājām salikt vārdus pareizi. Ieejot istabiņā, kurā tapa Doku Ata gara darbi, arī mēs mēģinājām salasīt viņa rakstīto dzeju, kas bija rakstīta vecajā drukā. Mājas pagalmā, naksnīgajā gaisotnē, varējām baudīt gardo un sātīgo zupu, kuru visiem laipni savārīja Ramona un Sandra. Paldies uzņēmīgajām pasākuma organizētājām par šo jauko vakaru.

Maruta un Inita

 

Mēs apmeklējām pasākumu Doku Ata muzejā. Ar nepacietību gaidījām, kad varēsim pamieloties ar to solīto zupu. Bet izrādās , vajadzēja veikt četrus uzdevumus. Tātad zupa nebija par velti. Bija ļoti liels prieks par divām skaisti dziedošām meitenēm, karaokes dziedāšana, šarādes minēšana, dzimtas koka veidošana. Bet vislielāko intrigu izraisīja, kas tā ir par zīlnieci aiz tām klētiņas durvīm. Versijas bija dažādas. Protams, pasmējāmies par sevi un arī par citiem. Paldies par jauko un interesanto vakaru! Tā kā visi uzdevumi tika izpildīti ar lielu interesi, tad zupas ēšanā piedalījās; Haralds, Lana, Ieva, Diāna, Sabīne, Alla.


<< Atpakaļ

Vārds/niks:

Teksts


Ievadiet drošības kodu saskaitīt 106 ar 4 


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu:

BALLĪTE ar grupu ROLISEKONCERTS Ziemassvētku noskaņāsSolistu apvienības JUBILĀRI koncerts Latvijas dzimšanas dienā.Vokālo ansambļu sadziedāšanās koncertsIevas Kerēvicas koncertsMUZEJA NAKTS "No putekļiem ārā no dūmiem"Piedalies konkursā par Doku Ati
 Jauni foto
 | © Dzelzava - Atsauksmēm |