Sadaļas
 
 Meklēt
  
 
  
Par algas nodokļu grāmatiņām
19.05.2009

VID Vidzemes reģionālās iestādes
Madonas nodaļa informē

Saskaņā ar 2008.gada 6.oktobrī pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.818 „Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 5.jūnija noteikumos Nr.222 „Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļu grāmatiņa”” (turpmāk-noteikumi), sākot ar 2009.gada 1.jūliju algas nodokļa grāmatiņas izsniegs tikai Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk-VID) teritoriālā iestāde pēc nodokļa maksātāja dzīvesvietas, nevis pagasta pašvaldības pārvaldes institūcija.
Noteikumi arī nosaka, ka jau no š.g. 1.janvāra, kad stājās spēkā šie noteikumi, algas nodokļu grāmatiņā nav jānorāda nodokļu maksātāja dzīvesvietas adrese un administratīvās teritorijas kods un, ja nodokļa maksātājs ir mainījis dzīvesvietas adresi, viņam nav jāsniedz VID teritoriālajā iestādē paziņojumu par dzīvesvietas adresi.
Ar šo noteikumu 2.pielikumu tika apstiprināta arī jauna parauga „Algas nodokļu grāmatiņa”, kura ir papildināta ar jaunu sadaļu „Atzīmes par pensijas piešķiršanu vai tās zaudēšanu” un „Atzīmes par darba attiecību vai ienākumu gūšanas izbeigšanu”. Algas nodokļu grāmatiņas, kas izsniegtas līdz 2008.gada 31.decembrim, ir derīgas arī turpmāk.

Līga Īvāne
VID VRI Madonas nodaļas
Nodokļu maksātāju
konsultāciju daļas priekšniece


<< Atpakaļ

Vārds/niks:

Teksts


Ievadiet drošības kodu saskaitīt 392 ar 5 


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu:

AS Madonas Ūdens paziņojumsBRĪVPRĀTĪGO DARBSKārtība Elzas un Arvīda Lazdupa vārdā nosauktās stipendijas piešķiršanaiAS „Latvijas valsts meži” Vidusdaugavas mežsaimniecība izsludina konkursu „Jaunaudžu kopšana 2011./2012.gados”VID informācija
 Jauni foto
 | © Dzelzava - Atsauksmēm |